Без хіміків, але з фінансистами
"Фінанси і кредит" — найпопулярніша спеціальність серед Хмельницьких абітурієнтів

    Залякані повідомленнями про те, що, аби здати документи до вибраного навчального закладу, доведеться вистояти кілька годин у натовпі й задусі, абітурієнти одного з найбільших вишів області — Хмельницького національного університету — нести свої заяви почали з першого ж дозволеного дня. І саме тоді, за словами тих, хто їх приймає, спостерігали найбільший наплив охочих здобути вищу освіту.
   Як розповідає відповідальний секретар приймальної комісії ХНУ Сергій Матюх, нині в університеті за 39 напрямами підготовки навчаються майже 15 тисяч студентів. Ще 2480 абітурієнтів подали свої заяви за перший тиждень з моменту оголошення прийому документів (за цей же період торік їх було лише 1248).
   "На найпопулярнішу серед випускників спеціальність "Фінанси і кредит" уже подали 131 заяву, —' каже Сергій Анатолійович. — Якщо порівнювати з минулим роком, побільшало охочих здобути економічний і технічний фах. Найменше поки що хочуть навчатися за напрямом підготовки "Хімічна технологія".
   Близько 400 майбутніх студентів вирішили проблему подачі заяв, не виходячи з дому, через інтернет. "Звісно, це швидше, — зауважує Сергій Анатолійович. — Але очна зустріч зі спеціалістом із приймальної комісії, на відміну від "бази", яка пропускає всі електронні листи, дозволяє уникнути багатьох помилок, на місці з'ясувати неточності, правильно підрахувати кількість балів".
   Та, за словами Сергія Матюха, кількість заяв нічого не доводить: "Оригінали документів абітурієнти нестимуть лише з 31 липня, і ніхто не знає, скільки їх залишиться".



Тетяна ЗАХАРЧУК