ХНУ відзначає 50-річчя

   Для кожного з нас ювілей — дата хвилююча. А 50-річний ювілей, який відзначає цього року Хмельницький національний університет, є особливим: уже немала історія колективу, відомі здобутки професорсько-викладацького складу і випускників університету, набутий досвід. Усе це стає надбанням ювілейного свята.

   Отож у цей день вітаю весь професорсько-викладацький склад, співробітників, аспірантів кафедр, а з ними випускників і студентів університету з прекрасним ювілеєм — п'ятдесятиріччям. Усі ці роки позначені вашою невтомною науковою, педагогічною, організаторською, навчальною та громадською діяльністю. Цей славний ювілей викладачі університету в оточенні колег, численних учнів, аспірантів та студентської молоді зустрічають на робочому місці у стінах університету, який здобув високе державне визнання, отримавши заслужений статус "національного".
Знаю і високо ціную викладачів університету як визначних вчених, керівників наукових шкіл, авторів чисельних підручників і монографій, відомих у світі науки фундаментальних праць, як педагогів і наставників генерації молодих вчених, випускників, виховавши з них справжніх українських інтелігентів, патріотів, які з честю і гідністю пройшли через всі випробування і мають заслужену шану у викладачів університету, студентів, широкої громадськості. Ви щодня берете у руки крейду чи ручку і творите диво наукового пізнання, виховуєте майбутніх науковців і професіоналів.
   Нехай ювілейний рік наповнить нас новими силами, надихає на нові наукові здобутки та сповнить енергією у громадській праці.
   Хочеться, щоб ми всі на цьому урочистому святкуванні відчули себе членами великої родини. Щоб кожен пережив ті святі моменти початку своєї праці в нашому університеті, відчув свою причетність до великої справи бути педагогом-науковцем, отримав велике натхнення для невтомної праці на благо свого народу, своєї Вітчизни — України.
   Шановні нащадки! Це свято для вас, молоді, яка повинна підхопити блискуче розпочату справу. Це свято — можливість згадати тих, кого вже немає поряд з нами. Це свято для наших сучасників і тих, кому продовжувати писати історію університету, нашу спільну біографію. Це свято — сердечна вдячність викладачам, які розбудовували наш університет, проявивши незламну волю, рішучість, впевненість, творчу наснагу та енергію для подолання всіх перешкод у відродженні рідної України. Саме такі мудрі, працьовиті, самовіддані патріоти потрібні нашій державі.



В'ячеслав РУДНИЦЬКИЙ,
професор, заслужений діяч народної освіти України,
завідувач кафедри вищої математики та комп'ютерних застосувань ХНУ,
дій¬сний член Міжнародної академії наук вищої школи,
доктор математичних наук, доктор технічних наук,
Doctor Honoris Causa Токійського університету (Японія)