Говерляна до півстолітнього ювілею університету

    Викладачі, працівники та студенти Хмельницького національного університету підкорили найвищу українську точку — гору Говерлу. Сходження відбулось у День Незалежності України, а тому його при­святили одночасно двом датам: найбільшому державному святу та півстолітньому ювілею рідного вузу.

   Офіційно своє 50-річчя найбільший в області вищий навчальний за­клад розпочав святкувати з приходом вересня. Але стартувало воно саме підйомом на карпатський 2061 метр. На один день відчути себе го­рянином і не лише скуштувати свіжого гірського повітря, а й добряче по­пітніти під час сходження, погодилися 55 людей. Причому найстаршому учаснику акції виповнилося 73 роки, а наймолодшій — лише три.
   Керівник групи та доцент кафедри технології машинобудування ХНУ Геннадій Баннов розповідає, що більшість туристів не лише вперше під­нялася на Говерлу, але й взагалі побачила Карпати. Але гарна сонячна по­года, чудовий настрій допомогли новачкам, хоч і не без зусиль піднятися на пік.
   А там на всіх чекав сюрприз — неперевершені краєвиди і пам'ятні вим­пели.
   Також на гору було піднято пам'ятний знак, який Говерла освятила, і він помандрував назад до Хмельницького. Його учасники сходження по­дарують університетському музею на згадку про півстолітній ювілей, який вони відзначили на найвищій горі України.

Г.БАННОВ, керівник групи підкорювачів