Зустріч поколінь

    У Хмельницькому національному університеті дням відбулася зустріч студентів з вкткранами Вкликої Вітчизняної війни – учасниками бойових дій.

    На зустрічі були присутні генерал Іван Бабак, полковники Микола Бондар, Максим Лашко, Олексій Устименко, гвардії полковник Олександр Фадеев, Костянтин Цибіногін, підполковники Михайло Пушкін, Семен Фількельштейн, Микола Колесник, майор Віктор Сергеев.
   Присутніх привітав проректор університету, доктор економічних наук, професор Михайло Войнаренко та вручив ветеранам подяки за активну участь у патріотичному вихованні молоді.
   Шановані ветерани побували в окремих аудиторіях, де студенти з цікавістю слухали розповіді живих свідків тих подій, ставили питання, зокрема і про епізоди, які найбільше запам'яталися, про види зброї, яка використовувалась у ті часи, про нагороди, які прикрашають їх груди...
   Ці уроки мужності цікаві й ветеранам, які мають вдячних слухачів, і студентам, які почули змістовні відповіді на ряд запитань з історії Великої Вітчизняної війни.
   Слід відзначити, що такі зустрічі не є епізодичними і часто відбувають ся у вигляді "круглих столів" з представниками міської ради ветеранів, з професором, у недавньому минулому ректором ХНУ Радомиром Сіліним, який до того ж є сином полку і також часто розповідає молоді про воєнне лихоліття.
   Студенти не лише є слухачами подібних зустрічей. Як волонтери вони постійно прибирають солдатські могили в с Лапківці Хмельницького району.


Валентина КОЛЯДЕНКО, керівник волонтерського центру "Пенсіонер"