Найбільший на Поділлі вуз випустив нових фахівців

    У Хмельницькому національному університеті відбулась урочиста церемонія вручення дипломів спеціалістів, магістрів і бакалаврів випускникам 2013 року. Офіційні документи про закінчення цього вищого навчального закладу молодим фахівцям вручали представники міської та обласної влади, керівництво університету. Кваліфікацію "магістр" отримали 247 випускників, "спеціаліст" — 1658 випускників.

   З  вітальним словом до випускників, їхніх батьків, гостей свята, професорсько-викладацького складу звернувся ректор університету Микола Скиба. Від міської влади зі зворушливою та урочистою подією усіх присутніх привітала керуюча справами виконавчого комітету Людмила Черевченко, випускниця цього вищого навчального закладу. Поздоровляючи випускників із завершенням навчання та отриманням повної вищої освіти, Людмила Черевченко зазначила: "Сьогодні наш університет — один із визнаних наукових та освітянських осередків національної освіти. Науковий потенціал закладу промовисто каже сам за себе. ХНУ дав путівку у життя багатьом відомим науковцям, митцям, державним діячам. Понад 50 тисяч випускників закладу сумлінною щоденною працею в усіх галузях народного господарства зарекомендували себе високопрофесійними спеціалістами".
    І справді, Хмельницький національний університет — найбільший на Поділлі вищий навчальний заклад, який готує спеціалістів з багатьох галузей знань і проводить навчальну, методичну, наукову та виховну роботу. Він у нашому місті і найстарший, адже почав діяти у 1962 році. Тут впроваджено ступеневу систему підготовки спеціалістів за освітньо-кваліфікаційними рівнями бакалавр, спеціаліст, магістр.
   Нині гордістю міста є вихованці університету — олімпійські чемпіони Сергій Нагорнии, Тимур Таймазов, Галина Пундик та Ольга Жовнір, семиразовий чемпіон світу Валерій Вешко.
   В Україні та за її межами відомі студентський будинок моделей, народний ансамбль танцю "Юність Поділля", театр естрадних мініатюр "Юмодес", театр пісні "Сузір'я", зірки естради і телеекранів Міла Нітіч, Іван Березовський, Сергій Костецький, Олександр Педан та багато інших.
   І цього урочистого дня, крім вручень дипломів, випускники та гості насолодилися творчістю студенських колективів, зокрема, увазі глядачів була запропонована модна колекція студентського будинку моделей.
   А на завершення свята, вже за традицією, у небо було випущено символ "Випуск-2013". Щоб так само легко і молоді фахівці знайшли себе у професійному житті.
Наш кор.