Чемпіонат області на честь Радомира Сіліна

    Чемпіонат області з легкої атлетики у приміщенні вдруге проведено на честь почесного громадянина міста Хмельниць¬кого Радомира Сіліна — відомого вченого, доктора технічних наук, який у 1974-2001 роках, працюю¬чи ректором ХТІПО-ТУП (нині Хмельницький національний університет), вніс значний вклад у розвиток спорту в цьому навчаль¬ному закладі, Хмельниччині, державі. Його зусиллями збудовані не лише навчальні корпуси, гур-тожитки, бібліотека, а й спортивні споруди університету, зокрема корпус з легкоатлетичним мане¬жем, де проводяться тренування і змагання з легкої атлетики, ігро¬вих видів спорту, скелелазіння, єдиноборств.

   До обласного центру прибули до 160 спортсменів з 12 міст та районів, котрі визначали найсильніших у двох вікових групах: жінки і чоловіки 1995 року народження та старші, дівчата і юнаки 1996 року народження та молодші. Чисельність команд міст і районів не обмежувалася, до заліку команд зараховувались особисті місця при умові виконання нормативів III розряду для дорослих і І юнацького розряду для молодших атлетів.
   Незважаючи на те, що більшість провідних легкоатлетів області була відсутня, бо готується до всеукраїнських офіційних змагань за індивідуальним графіком, у деяких видах спортсмени показали гідні результати. Найбільша конкуренція була в спринті, де зібралися практично всі найсильніші, за винятком Дмитра Островського, який пропускає зимовий сезон. Цікаво, що 60-метрівку виграли бігуни, які спеціалізуються на довших дистанціях (200-400 м): у чоловіків кам'янчанин Михайло Нижній (6,7 с), у юнаків — нетішинець Влад Юрчик (6,8 с). У бігу на 200 та 400 метрів варто відзначити переможні дублі хмельничанина Юрія Мегеги серед юнаків та шепе-тівчанки Тетяни Романюк серед жінок.
   З особистими рекордами в цьому манежі у бігу на середніх дистанціях вперше перемогли серед чоловіків вихованці Миколи Баліцького з ОЦФВУМ: Владислав Андрієнко (800 м — 2 хв. 01 с) та Максим Жура (1500 м —4 хв. 10,9 с).
   А найбільш витривалою серед жінок виявилася хмельничанка Сніжана Рибак, яка подолала 3000 м за 10 хв. 23 с. Не було гідних суперниць ні в секторі для стрибків у довжину, ні на бігових доріжках Марині Бех.
   Серед інших чемпіонів виділялись: Лілія Баранюк з Волочиського району. Юлія Зверева зі Славути, Крістіна Шостацька з Хмельницького, кам'янчанин Григорій Подліпчук, дунаївчанин Максим Манькевич, старокостянтинівець Олег Савчук та Андрій Аліксійчук з Шепетівського району.
   Дві перемоги Наталі Ручківської серед дівчат (60 м та 60 м з бар'єрами), першість на 60 м з бар'єрами та друге місце на 60-метрівці серед жінок у Тетяни Швець значно додали очок команді Старокостянтинова.
   Добре підготовленими в різних видах виглядали легкоатлети зі Старосинявського району, котрі боролися і здобули призові місця як у бігових, так і в технічних дисциплінах.
   Після проведених естафет суддівська колегія, яка працювала професійно і злагоджено, визначила команди-призерки: 1. м. Кам'янець-Подільський, 2. м. Старокостянтинів, 3. м. Хмельницький. За ними розташувалися Дунаєвецький і Шепетівський райони. Чемпіони та призери в особистому заліку нагороджені дипломами й медалями, команди-призерки отримали дипломи і кубки.
   За підсумками змагань сформовані збірні команди області, котрі будуть захищати її честь на чемпіонатах України серед юнаків, юніорів та дорослих наприкінці січня та на початку лютого в Запоріжжі і Сумах.
   А на літній сезон спробую спрогнозувати успішний виступ чоловічої естафетної команди 4x100 метрів на всеукраїнській арені (складеної, в першу чергу, зі студентів Кам'янець-Подільського національного університету).


Віктор ФЛЕНТІН