"Подільським вістям" — з нагоди 95-річчя!

   Газета... У часи, коли інформаційний простір все більше заповнюють електронні засоби масової інформації (телевізор, нетбук, планшет), все частіше ловиш себе на думці, що чогось не вистачає візуально-матеріального, від чого не так би втомлювалися очі і чим можна було б накрити голову, лежачи на дивані, аби ще раз осмислити щойно прочитане.
   Газета... Пригадую з дитинства, як дід виписував і читав єдину на той час обласну газету "Радянське Поділля". І особливо закарбувалося в пам'яті, як я малим, ще до того, як піти у перший клас і взяти в руки "Буквар", вивчив усі букви саме з цієї газети.
   Газета... Пройшло більше п'яти десятків літ, але щоденно, прийшовши на роботу і переглядаючи пресу, я обов'язково читаю окремі статті чи короткі повідомлення у газеті "Подільські вісті". Часто захоплююсь різнобічністю надрукованих матеріалів. Практично не існує тем, які б не висвітлювалися на її шпальтах. І дуже важливо, що переважна більшість матеріалів, що друкуються, є цікавими, актуальними, високопрофесійними, лаконічними і змістовними. Саме такою має бути газета, щоб її читали люди. І ще вона має висвітлювати людські проблеми, а особливо намагатися переконливо донести суть проблем до тих, від кого залежить їх вирішення. Колективу "Подільських вістей" це вдається робити успішно вже майже століття. З цим я ВАС і вітаю!

Подільський край — перлина України,
Але проблеми є у кожному селі і місті,
Щоб вирішити їх, невтомно і щоднини
Працюють для людей "Подільські вісті".
Нехай запал ваш творчий не згасає,
Вітаю з святом читачів і журналістів...
Наснаги, щастя і добра усім бажаю,
Усім, хто творить для людей "Подільські вісті".



Михайло ВОЙНАРЕНКО,
доктор економічних наук, професор,
заслужений діяч науки і техніки України,
перший проректор Хмельницького національного університету, поет-пісняр.