переглядiв - 37
| 27.11.2013

Нещодавно в Хмельницькому національному університеті відбулися традиційні щорічні інформаційні заходи «Дні кар’єри», метою яких є обговорення важливих питань, пов’язаних із працевлаштуванням, кар’єрою та складовими кар’єрного зростання студентської молоді.

У сучасному глобалізованому світі успішна кар’єра є невід’ємною складовою самореалізації людини, засобом і чинником, що сприяють її самоствердженню, процесом, у якому найповніше реалізовуються її особистісний і соціальний потенціали. Китайський філософ Конфуцій сказав: «Обери собі заняття до душі, і тобі не доведеться працювати жодного дня». Минули тисячі років, а ці мудрі слова не втрачають своєї актуальності, оскільки вдало спланований і реалізований план сходження соціальними сходинками є запорукою суспільного добробуту, а робота, що найбільше відповідає інтересам і можливостям людини, перестає бути роботою і перетворюється на задоволення. Обговорення саме таких важливих питань, пов’язаних із працевлаштуванням, кар’єрою та складовими кар’єрного зростання, були покладені в основу «Днів кар’єри», які нещодавно пройшли в ХНУ.

Зайнятість молоді є складною та актуальною проблемою сьогодення, що потребує системного підходу до її вирішення. Інтернаціоналізація ринку праці, стрімкий розвиток новітніх технологій, поява нових наукоємких галузей та інші явища, притаманні сучасному висококонкурентному ринку праці, висувають перед людиною гостру проблему досконалого розвитку та завчасного планування власної кар’єри. З огляду на це, проведення щорічних «Днів кар’єри» вже стало доброю традицією Хмельницького національного університету. Організаторами цьогорічних заходів виступили: Центр планування кар’єри ХНУ, деканати факультетів і наукова бібліотека університету.

Під час циклу заходів студенти та випускники університету мали змогу ознайомитися з правовими аспектами працевлаштування молодих фахівців, отримати цікаву та корисну інформацію про стан ринку праці у місті та області, про критерії відбору працівників та вимоги роботодавців, ознайомитися з психологічними аспектами підготовки молодого спеціаліста до співбесіди, зі стратегією пошуку роботи та складання резюме, отримати життєві поради щодо працевлаштування та кар’єрного розвитку від організаторів та гостів заходу.

Студентам-випускникам розповіли про діяльність Центру планування кар’єри Хмельницького національного університету, що успішно діє на базі університету. Завдання Центру полягає в наданні студентам фахових порад з умов працевлаштування та інформуванні випускників про систему відносин на ринку праці тощо. Начальник Центру планування кар’єри зазначив, що Центр активно співпрацює з кадровими агентствами міста, конкретними роботодавцями та центрами зайнятості, тому студенти завжди можуть отримати актуальну інформацію про «гарячі» вакансії та висококваліфіковану допомогу і консультації з приводу працевлаштування.

Окрім цінної інформації, наданої високоповажними гостями та організаторами «Днів кар’єри», студенти університету мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою «Кар’єра: складові успіху», що також доступна на web-сайті наукової бібліотеки ХНУ http://library.tup.km.ua

Ольга Осійчук, відділ міжнародних зв’язків та зв’язків з громадськістю ХНУ

 

Схожі публікації

Сохранить
0

/opt/www/pedpresa.com.ua/wp-content/themes/pedpresa-blue-ii