ХНУ — учасник європейської програми


   Хмельницький національний університет став переможцем шостого конкурсного відбору проектних заявок на участь у європейській міжнародній програмі "Tempus IV", що спрямована на модернізацію вищої освіти. З 937 заявок, поданих університетами різних країн Західної та Східної Європи, фінансування отримав 171 науково-освітній проект, з яких чотири нинішнього року виконуватиме ХНУ. Наш університет є учасником семи проектів Tempus (чотири нові і три з попередніх років).
   У числі переможців проектна заявка "Підготовка педагогів й освітніх менеджерів у роботі з гетерогенними групами та організаціями", розроблена викладачами і науковцями ХНУ та ще 18 вузами і Фондовим університетом м. Хільдесхайм (Німеччина).
   До консорціуму увійшли 20 університетів-партнерів та організацій Росії, Білорусі, України, "Німеччини, Австрії, Фінляндії та Італії. Проект розрахований на три роки, починаючи з 2014-ого. Його особливістю є створення модульних освітніх програм з елементами білінгвального та дистанційного навчання, структурна перебудова рівнів підготовки в інтегровану багаторівневу систему за допомогою розвитку єдиної міжнародної мережі університетів-партнерів. У рамках цього проекту нещодавно у Фондовому університеті Хільдесхайма відбулися перша тижнева зустріч  представників  консорціуму учасників проекту "Tempus IV" та установча  конференція проекту. У Німеччині Хмельницький національний університет представляв та взяв участь у роботі конференції прорек тор з міжнародних зв'язків, професор, координатор проекту від ХНУ Микола Иохна.
   Сподіваємося, співпраця з європейськими колегами допоможе забезпечити рівний доступ до якісної освіти людям з особливими освітніми потребами шляхом організації їх навчання на основі застосування особистісно орієнтованих методів навчання, з урахуванням індивідуальних особливостей, що, зрештою, підвищить якість освіти та дозволить Хмельницькому національному університету вийти на новий рівень розвитку.

Леся ГУМЕННА, відділ міжнародних зв'язків та зв'язків з громадськістю ХНУ