Польська олімпіада — у Хмельницькому

    Днями у Хмельницькому національному університеті за сприяння кафедри слов'янської філології та українсько-польського центру, під патронатом Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці відбулася регіональна олімпіада з польської мови та літератури.

   В інтелектуальному змаганні взяли участь 23 старшокласники з Хмельницької, Вінницької та Житомирської областей. Олімпіаду відкрила віце-консул Республіки Польща у Вінниці Едита Нєдзьвєдзка, долучились до урочистостей відкриття проректор з науково-педагогічної роботи та між народних зв'язків ХНУ Микола Йохна, декан гуманітарно-педагогічного факультету ХНУ Людмила Станіславова, в.о. завідувача кафедри слов'янської філології Неля Подлевська, завідувач кафедри української філології Михайло Торчинський. Організаторами олімпіади стали старші викладачі кафедри слов'янської філології Юлія Сєркова та Ірина Сашко.
   Цьогоріч олімпіада відбувалася в режимі живого часу. Учасники змагались у знанні лексики, граматики польської мови, виконували тести, писали твір й аналізували польську поезію. Виконані завдання надсилались електронною поштою до польського комітету олімпіади у Варшаві, головою якого є професор, доктор Варшавського університету імені Стефана Вишневського Томаш Хахульський, з яким учні вели бесіду у скайповому режимі, змагаючись в усному спілкуванні польською з літератури, мови, історії і культури.
   Переможці олімпіади візьмуть участь у Міжнародній олімпіаді у Варшаві, а також матимуть можливість навчатися в польських вишах без складання вступних іспитів.

Неля ПОДЛЕВСЬКА,
доцент кафедри слов'янської філології ХНУ