Віталій Міхалевський: твоє цілуючи ім'я

    Навряд чи є сенс братися визначати, у якій галузі мистецтва найбільше оспіване почуття кохання. Врешті, слідуючи за відомим твердженням, увесь наш світ створено з любові. Проте саме в літературі чи не найбільше і повною мірою знайшло своє втілення оспівування всіх кольорів та відтінків, усіх напівтонів та іпостасей земної і небесної любові, кохання поміж чоловіком і жінкою, любові поміж людьми. От і Хмельницький поет Віталій Міхалевський приурочив свій черговий творчий вечір святу всіх закоханих, а ще — піднесенню на п'єдестал, звеличення образу жінки і пов'язаної з нею любові. Врешті, це й не випадково, адже за Віталієм Міхалевським уже давно та надійно утвердилось амплуа невиправною романтика і лірика.

   Ось і під час творчого вечора "Твоє цілуючи ім'я" глядачі, котрі завітали до зали обласного науково-методичного центру культури і мистецтва, не відчули нестачі інтимної лірики чи пісень про кохання, зокрема й авторства поета.
   Багаторічна співпраця Віталія Міхалевського з Іваном Пустовим втілилась у низку красивих пісень, одну з котрих "Серце подільського краю" виконала Наталя Каськова. Також пісні, написані на вірші Хмельницького автора, дарували присутнім заслужений артист України Володимир Смотритель, бард Леонід Мазур, дует "Калинонька". А заслужена артистка України Фатіма Чергіндзія привітала винуватця свята піснями з власного репертуару.
   Уже 15 років Віталій Міхалевський працює у Хмельницькому національному університеті і понад п'ять років співпрацює з тамтешнім літературним театром "Глорія". Його учасниці Леся Євсюкова та Катерина Волошина у ході свята театралізовано декламували поезії пана Віталія під музичний супровід гітариста Олександра Брянгіна і скрипаля Антона Вараниці.
   Проте найбільше огорнула присутніх своїми крилами поезія, що звучала у виконанні автора — часом трохи ніяково, часом відверто, часом спонтанно, але найголовніше — щиро. З такою щирістю може говорити серце лише закоханого чоловіка, яким, за твердженням Віталія Міхалевського, є його літературний герой. Тож, напевно, кожна жінка, присутня на вечорі, подумки замислилась, а чи не її ім'я цілують віршовані словоквіти одкровень поета? І напевне ж, відповіла ствердно, бо в тому й полягає незбагненна магія поезії про кохання, коли кожен поміж рядків пізнає себе.

Оксана РАДУШИНСЬКА