Випуск магістрів-міжнародників у ХНУ


   Днями у Хмельницькому наці ональному університеті відбулась урочиста церемонія вручення дипломів магістрам факультету міжнародних відносин спеціальностей "Міжнародні економічні відносини" та "Міжнародна інформація". Дипломи отримали 29 магістрів денної форми навчання, з них вісім — з відзнакою.

    Зі щирими словами вітань до випускників звернулися проректор з науково-педагогічної роботи, професор, завідувач кафедри міжнародних економічних відносин Віктор Нижник, декан факультету між народних відносин Віталій Гретько, інші викладачі. Вони бажали стрімкою кар'єрного росту, невичерпної енергії, впевненості у власних силах, оскільки саме від молодого покоління висококваліфікованих фахівців залежить майбутнє держави, її престиж, міжнародне визнання.
   Незважаючи на відносно молодий вік факультету міжнародних відносин (нинішній випуск магістрів спеціальності "Міжнародні економічні відносини" є сьомим, а спеціальності "Міжнародна інформація" — лише другим), йому є чим пишатися, оскільки колишні студенти добре зарекомендували себе не лише в місті, області, а й у провідних закордонних компаніях.
   Високий рівень їх працевлаштування свідчить про ґрунтовну підготовку та високу якість і конкурентоспроможність здобутих знань. Наші випускники отримують одразу дві кваліфікації: магістри спеціальності "Міжнародні економічні відносини" — "Економіст-міжнародник" та "Перекладач", що дає їм змогу працювати у сфері економіки, державного управління, аналітики, займатися науково-дослідною та науково-педагогічною роботою, а магістри спеціальності "Міжнародна  інформація" отримують кваліфікації інформаційний аналітик-міжнародник і "Перекладач", що в подальшому дозволить займатися інформаційно-аналітичною, науково-педагогічною або науково-дослідною діяльністю в галузі міжнародних відносин у міністерствах і відомствах, корпоративних структурах, інформаційних, рекламно-інформаційних га інформаційно-видавничих агентствах, телерадіокомпаніях, міжнародних організаціях тощо.

За інформацією відділу
міжнародних зв'язків та зв'язків з
громадськістю ХНУ