Кримських студентів запрошує Поділля

    У Хмельницькому національному університеті відбулося засідання ради ректорів вищих навчальних закладів області III-IV рівнів акредитації під головуванням голови ради, ректора ХНУ, професора М. Є. Скиби. Головне питання порядку дня ректорської ради, у якій взяли участь 12 керівників вишів області, — обговорення ситуації в Україні у зв'язку з агресією Росії стосовно нашої держави, окупацією та анексією Криму і загрозою суверенітету України.

   З цього питання члени ради — ректори подільських вишів, прийняли спільну заяву, в якій ідеться про підтримку дій уряду і Верховної Ради, Збройних сил України, спрямованих на збереження миру і незалежності нашої держави і прохання застосувати всі передбачені законодавством та міжнародною практикою засоби для протидії окупації і анексії Криму, припинення кровопролиття та хаосу.
   Ректори також схвалили політику МОНУ, спрямовану на забезпечення прав мешканців Криму на якісну і доступну освіту та право вибору вишу для продовження навчання в Україні.
   А кримських студентів подільські ректори запрошують до нас на навчання. "Ми запевняємо студентів вишів АРК, що університети та інститути Хмельниччини завжди відкриті для співпраці з вами, ми чекаємо на вас в будь-який час і гарантуємо створення належних умов для навчання, проживання, занять культурою і спортом, змістовного дозвілля", — йдеться у заяві керівників вишів Поділля.
   Чинних викладачів та студентів ректори закликали згуртовуватися і навіть швидко опановувати ази початкової військової підготовки, щоб за потреби стати на захист держави та її цілісності.

Тетяна СЛОБОДЯНЮК