"Шевченківська весна" у ХНУ

    Презентацією книжково-ілюстративної виставки "Шевченкове ім'я сіятиме довічно" до 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря у Хмельницькому національному університеті розпочалася "Шевченківська весна-2014". Днями у ХНУ пройшов традиційний національно-мистецький форум "У вінок Кобзареві", організаторами якого є кафедри української філології, слов'янської філології, студентський літературний театр "Глорія" та наукова бібліотека ХНУ.

    Відкрив форум завідувач кафедри української філології, професор Михайло Торчинський. Форумчан щиро вітав проректор з науково-педагогічної роботи, професор Михайло Войнаренко. Студенти й співробітники університету з любов'ю читали безсмертну та вічну поезію Кобзаря. Зокрема, завідувач з навчально-виховної діяльності ХНУ Людмила Байдич акапельно виконала всесвітньо відому пісню "Реве та стогне Дніпр широкий".
   У рамках літературно-мистецького свята у храмі знань та науки відбувся літературно-мистецький проект "Встане правда! Встане воля!", організаторами якого є наукова бібліотека ХНУ на чолі з Оленою Айвазян, театр "Глорія" (художній керівник — старший викладач кафедри української філології Тая Коваль) та управління молоді та спорту міської ради.
   На захід завітали шанувальники творчості Великого Кобзаря. Слово-привітання аудиторії з видатною подією для української спільноти виголосила заступник начальника управління молоді та спорту міської ради Олена Мандзій. Відомий український громадський діяч, поет-пісняр Михайло Войнаренко подарував глядачам авторську поезію, присвячену Тарасові Шевченку та Україні.
   Акордами Тарасової весни та благотворного слова, божественної музики улюбленого митцем інструмента — скрипки у виконанні переможця всеукраїнських та міжнародних конкурсів Антона Вараниці розпочато славетний ювілейний рік рідної для нас людини...

За інформацією відділу зв'язків з громадськістю ХНУ