Карта України від студентів ХНУ

    Свято Покрови, яке збіглося з річницею Хмельницького національного університету, студенти вирішили відзначити патріотичним забігом вулицями міста. Прибувши на майдан Незалежності, вони утворили контур карти України, символізуючи єдність і неподільність держави.

    Флешмоб "Україна — єдина і неподільна", приурочений 52-й річниці заснування ХНУ, влаштували студенти й викладачі університету. Загалом, долучилися до акції до тисячі учасників. Але їхня кількість могла бути значно більшою...
   "Сьогоднішній флешмоб водночас присвячений єдності України й річниці нашого університету. Він ініційований студентським самоврядуванням й профспілкою студентів і викладачів, — розповів про акцію ректор ХНУ Микола Скиба. — Цією акцією хочемо показати, що Україна — єдина й неподільна, а наша молодь хоче миру в незалежній державі. Подібні заходи в нас проходять часто, як правило, на стадіоні університету. Але цього разу вирішили зробити щось масштабніше й поділитися з цим із хмельничанами".
   Колона стартувала від центрального корпусу ХНУ. В супроводі ДА1 з національним стягом довжиною 150 метрів рушили вулицями Інститутською й Кам'янєцькою до майдану Незалежності.
   Під час пробігу учасники флешмобу викрикували гасла "Слава Україні! — Героям Слава!" й співали вже народну пісню про Путіна. Автомобілісти в знак підтримки вітали студентів гудками, а перехожі фотографували, а іноді й самі приєднувалися.
   На завершення учасники виконали Гімн України.
   "На жаль, нечасто беру участь у подібних акціях. Але в патріотичному флешмобі — залюбки. Адже я за єдину й незалежну Україну! Насправді бігти було неважко. Я отримала море позитивних емоцій", — поділилася студентка ХНУ Ольга Кобюк.

Андрій ЯЩИШЕН