Виші краю готові виділити бюджетні місця для кримських студентів

    Ректори вищих навчальних закладів Хмельницької області висловили рішучий протест, засудивши вторгнення російських військ на територію невід'ємної складової України — Автономної Республіки Крим, і наголосили, що двері вузів нашого краю відчинені для студентів Криму. Саме ці та інші актуальні питання розглядали на раді ректорів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Хмельницької області, яка відбулася днями у ХНУ.

    Керівники вишів схвалюють політику  Міністерства освіти  і науки України, спрямовану на забезпечення прав мешканців Криму на якісну і доступну освіту та право вибору вузу для продовження навчання. Так, у рамках цієї політики Хмельницький національний університет уже прийняв на бюджетну форму навчання і забезпечив гуртожитком двох студентів із Севастополя. Нині університет готовий до надання бюджетних місць кримчанам, які навчалися за контрактною формою. Руку допомоги освітяни ХНУ протягнули і військовослужбовцям, шістьом надали місця в гуртожитку нашого університету.
   Окрім ситуації політичної, обговорили і як наблизити науковий процес до європейського. Про нові методи та підходи в організації навчальної діяльності відповідно до Болонського процесу проінформував присутніх проректор з науково-педагогічної роботи ХНУ, професор Олег Шинка-рук. Особлива увага була приділена вступній кампанії-2014 і змінам, які чекають на потенційних студентів.
   Ректори краю закликали освітян і науковців, викладачів і студентів згуртуватися, зберігати спокій і швидко опановувати ази початкової військової підготовки та, в разі потреби, стати на захист держави, зберігши її цілісність і суверенітет.

Леся ГУМЕННА, відділ міжнародних зв'язків
та зв'язків з громадськістю ХНУ