переглядiв - 94
| 11.04.2014

3-7 квітня 2014 року науковці Хмельницького національного університету взяли участь у роботі міжнародного науково-промислового конгресу UTIB VI International R&D Brokerage Event in Textile and Clothing Sector, що проходив у м. Бурса (Турецька Республіка). Проектні пропозиції ХНУ на заході представила доцент кафедри хімічної технології Ольга Параска.

Організаторами міжнародного науково-промислового конгресу UTIB VI International R&D Brokerage Event in Textile and Clothing Sector виступили: Uludag Textile Exporters Association (UTIB), Bursa Textile and Clothing R&D Center (BUTEKOM), Bursa Chamber of Commerce and Industry (BTSO), Bursa Eskişehir Bilecik Development Agency (BEBKA), TUBITAK TEYDEB. Головна ідея заходу полягає в об’єднанні та створенні інтерфейсу між дослідниками з провідних світових науково-дослідницьких центрів і виробниками текстильної та швейної промисловості, з метою впровадження у виробництво високотехнологічної та інноваційної продукції.

Міжнародний науково-промисловий конгрес є визначною подією у сфері досліджень та інновацій у текстильній та швейній промисловості та викликає неабиякий інтерес як у науковців, так і у виробників. Щороку збільшується кількість учасників заходу та зростає якість представлених проектних пропозицій. Так, лише у 2014 році в роботі конгресу взяли участь понад 15000 експортерів, промисловців, науковців і дослідників.

У рамках роботи конгресу проектні пропозиції представлено у вигляді постерних презентацій за такими секціями: домашній текстиль, текстиль для будівництва, захисний і військовий текстиль, функціональний одяг і текстиль.

Від ХНУ на UTIB VI International R&D Brokerage Event in Textile and Clothing Sector представлено 2 проектні пропозиції: «Розробка високо- та низькопінних композицій для технологічних процесів обробки текстильних матеріалів» і «Високоефективні антистатичні композиції для текстилю на основі ПЕГ». Під час заходу обговорено можливості реалізації представлених проектів у виробничих умовах і перспективи участі науковців Хмельницького національного університету в спільних науково-дослідних проектах та інформаційно-просвітницьких програмах.

За матеріалами: Відділ міжнародних зв’язків та зв’язків з громадськістю ХНУ