переглядiв - 251
| 26.03.2014

Днями у Хмельницькому національному університеті відбулася XV заочна відкрита олімпіада з САПР та комп’ютерного моделювання в машинобудуванні. Організаторами олімпіади виступили Міністерство науки і освіти України, Хмельницький національний університет і НВП «Аквасофт». Олімпіада охопила практичний тур і проводилась у двох номінаціях – «Інженерна САПР» і «Комп’ютерне моделювання». Усього в олімпіаді взяли участь понад 90 студентів із 33 вищих навчальних закладів. Географія учасників охоплювала такі країни, як Білорусь, Польща, Придністровська Молдавська Республіка, Україна.

Ґрунтовне знання сучасного програмного забезпечення в поєднанні з креативним мисленням є запорукою успішної кар’єри, оскільки на сьогодні на промислових підприємствах спостерігається постійне зростання інтересу до систем автоматизованого проектування не тільки з погляду 3D-моделювання та виконання креслень, а й  погляду розробки прикладного програмного забезпечення, що автоматизує різні етапи проектно-конструкторських робіт.

До речі, система автоматизованого проектування (САПР) – це автоматизована система, що реалізує інформаційну технологію виконання функцій проектування та є організаційно-технічною системою, призначеною для автоматизації процесу проектування. Основна мета створення САПР – підвищення ефективності праці інженерів через скорочення трудомісткості процесів проектування і планування та термінів їх виконання, зниження собівартості проектування, підвищення якості і техніко-економічного рівня деталей та конструкцій.

Колектив ХНУ щиросердечно вітає переможців олімпіади та бажає не зупинятися на досягнутому, ставити перед собою високі цілі та підкорювати нові наукові вершини!

За інформацією відділу міжнародних зв’язків

та зв’язків з громадськістю ХНУ