переглядiв - 247
| 29.04.2014

28 квітня в рамках проведення «Місячника відкритих дверей» у Хмельницькому національному університеті відбулася зустріч керівництва ВНЗ із представниками органів місцевого самоврядування, директорами та випускниками загальноосвітніх шкіл і ліцеїв нашого міста, з метою подальшої співпраці у вирішенні питань соціально-економічного, культурного та патріотичного виховання молоді міста Хмельницького. Випускники мали унікальну можливість поспілкуватися з керівництвом та професорсько-викладацьким складом ХНУ, деканами та членами приймальної комісії, ознайомитися з правилами вступу до університету.

Із вітальним словом до гостей звернувся ректор Хмельницького національного університету, професор Микола Скиба: «Сьогодні ви завітали до університету, який надає не лише якісні освітні послуги, але й професії, затребувані на сучасному ринку, відкриваючи перед випускниками широкі перспективи. Я радий вас усіх бачити тут, і сподіваюся, що ви здійсните правильний вибір».

Він зазначив, що Хмельницький національний університет – найбільший на Поділлі вищий навчальний заклад. Здійснює освітню діяльність за широким спектром напрямів підготовки, проводить навчальну, методичну, наукову та виховну роботу. Університет був заснований у 1962 році. За час свого існування він пройшов шлях від загальнотехнічного факультету Українського поліграфічного інституту до Хмельницького національного університету, що має найвищий рівень акредитації – IV, та все необхідне для підготовки фахівців високої кваліфікації: розвинену інфраструктуру, досвідчений професорсько-викладацький склад (74 докторів і 453 кандидати наук), чудову бібліотеку, потужну комп’ютерну базу, багаторічний досвід освітньої та наукової діяльності. Підготовку майбутніх фахівців здійснюють 7 факультетів. Сьогодні в університеті за 40 напрямами підготовки навчаються майже 10 тисяч студентів. (Ліцензія серія АД № 034978, від 06.06.2012 року). У 2014 році, відповідно до Умов прийому до вищих навчальних закладів України, Хмельницький національний університет проводить набір на навчання на денну, заочну та дистанційну форми навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра, спеціаліста або магістра за рахунок коштів державного бюджету України та за рахунок коштів фізичних і юридичних осіб.

Майбутніх абітурієнтів у стінах університету привітали проректор із науково-педагогічної роботи ХНУ, професор Олег Шинкарук, проректор із науково-педагогічної роботи ХНУ, професор Михайло Войнаренко, заступник начальника міського управління освіти Тетяна Дупляк. Вони й розповіли про перспективи навчання.

Із інформаційною доповіддю щодо особливостей та умов прийому до Хмельницького національного університету виступив відповідальний секретар приймальної комісії ХНУ Сергій Матюх. Він розповів про перебіг вступної кампанії-2014, а також повідомив про деякі зміни в умовах прийому до вищих навчальних закладів у 2014 році.

Під час зустрічі абітурієнтам розповіли про організацію навчального процесу в ХНУ, кількість бюджетних місць, перспективи працевлаштування після закінчення університету, системи пільг, передбачені для різних категорій населення, умови зарахування до університету громадян іноземних держав тощо.

Для гостей ХНУ в холі було організовано виставку діяльності університету та представлено стенди з інформаційною продукцією різних кафедр і факультетів. Окрім того, на заході виступили талановиті студенти нашого університету, після чого відвідувачі розійшлися по факультетах для знайомства з професорсько-викладацьким складом та аудиторіями, де невдовзі багато з них здобуватимуть свою майбутню професію.

Ми сподіваємось, що ця зустріч стане для багатьох випускників шкіл першим кроком до здобуття престижної освіти в Хмельницькому національному університеті.

Автор: Леся Гуменна