Області потрібні спеціалісти

   На засіданні ради ректорів вищих навчальних закладів за участі голови обласної державної адміністрації Михайла Загородного, першого заступника голови обласної ради Віктора Адамського, ректора, Національної академії Держприкордонслужби України імені Богдана Хмельницького Олега Шинкарука обговорювалися питання щодо надання якісної освіти та підготовки необхідних спеціалістів для зміцнення економіки країни.

   — Більшість вищих навчальних закладів області випускають юристів, психологів, працівників готельно-ресторанного бізнесу, менеджерів, соціальних робітників, швачок. Проте Хмельниччині, наразі, не вистачає кваліфікованих спеціалістів у виробничій сфері Головна мета сьогодення — зміцнення економіки держави за рахунок стабільних виробництв та якісного кадрового потенціалу, | тому наукові роботи повинні захищатися на базі територіальних громад, промислових виробництв з урахуванням тем, які першочергово пов'язані із потребами області, зазначив Михайло Загородний.
   Очільник області також додав, що потрібно об'єднати: наукові досягнення для надання допомоги з підготовки у виготовленні зброї військовими підприємствами.
   Під час засідання ректор Хмельницького національного університету Микола Скиба наголосив на потребі розмежування спеціальностей у вузах, аби за можливістю не повторювати одні і ті ж самі. Для цього, за словами Миколи Єгоровича, необхідно залучити до співпраці центри зайнятості, які допомогли б визначити перелік професій, яких не вистачає на ринку праці, але які є важливими для розвитку регіону.
Інна МЕЛЬНИК