0 175
Студенти ХНУ отримали сертифікати SolidWorks Вересень 30th, 2015 Ірина Залеська
Приклад сертифікату CSWA (Certified SolidWorks Associate)

Відповідно до домовленостей із компанією SolidWorks Corp. (США), факультет інженерної механіки Хмельницького національного університету (ХНУ) має право проводити міжнародні сертифікаційні екзамени з системи комп’ютерного моделювання та інженерного аналізу SolidWorks. Іспити проводяться у створеному в університеті навчально-сертифікаційному центрі SolidWorks (3-103), що має офіційний статус – Authorized CSWA Provider.

Так, на факультеті інженерної механіки ХНУ проведено офіційну міжнародну сертифікацію студентів за програмою підготовки CSWA (Certified SolidWorks Associate –  сертифікований спеціаліст, базовий рівень). У результаті 40 студентів факультету успішно склали іспити. 21 вересня 2015 року було проведене урочисте вручення міжнародних сертифікатів.

Із 2010 року на факультеті інженерної механіки проводяться студентські наукові семінари з метою поглибленого вивчення системи SolidWorks і підготовки до складання сертифікаційних іспитів на отримання міжнародного сертифікату – Certified SolidWorks Associate (CSWA). Проведена сертифікація є вже шостою за час існування центру.

Урочисте вручення сертифікатів студентам ХНУЗазначимо, що навчання та міжнародна сертифікація проводяться виключно для студентів факультету інженерної механіки, оскільки студенти факультету вивчають SolidWorks у рамках програми наскрізної комп’ютерної підготовки.

Міжнародний сертифікаційний іспит SolidWorks (у форматі 2015 року) складається з 14 тестових завдань, що охоплює моделювання деталей, складання, а також теоретичні питання щодо оформлення машинобудівних креслень. Іспит проводиться дистанційно, в режимі on-line, приймає іспит американський сертифікаційний сервер. Порівняно з минулим роком, тестові завдання були змінені і в багатьох випадках ускладнені. Однак, попри це, студенти загалом показали достатньо високий рівень знань і навичок.

За час існування центру SolidWorks вже проведено 442 офіційні сертифікаційні іспити та видано 365 сертифікатів. Зокрема за останні шість років сертифікованими спеціалістами стали 224 студенти факультету інженерної механіки.

Офіційна сертифікація за програмами CSWA/CSWP (базового та професійного рівнів) проводиться в центрі SolidWorks також для викладачів і студентів інших навчальних закладів: на сьогодні таку сертифікацію проходили представники 13 вищих навчальних закладів. Крім того, центр SolidWorks активно співпрацює з машинобудівними підприємствами регіону з питань навчання та проходження курсів підвищення кваліфікації щодо автоматизації проектно-конструкторських робіт.

На сьогодні ґрунтовні знання з комп’ютерних технологій автоматизованого проектування та інженерного аналізу є необхідними для сучасних спеціалістів, оскільки саме з допомогою методів комп’ютерного моделювання проводиться проектування на провідних машинобудівних підприємствах України та світу.

За інформацією
 відділу зв’язків з громадськістю ХНУ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *