0 154
Екологічні інновації для бізнесу презентували в ХНУ Вересень 30th, 2015 Ірина Залеська
1kjh

Днями в Хмельницькому національному університеті відбулася презентація Польсько-українського проекту ”Екологічні інновації для бізнесу. Спеціалізована лабораторія комплексних досліджень природних мінералів у Хмельницькому національному університеті”.

Проект фінансується Міністерством закордонних справ Республіки Польща в рамках програми Польська допомога – 2015 у співпраці з Товариством «Інтеграція Європа – Схід» (м. Кельце, Польща), Хмельницьким національним університетом, Хмельницьким регіональним центром з інвестицій та розвитку, Українсько-польським центром Європейської Інтеграції (м. Хмельницький, Україна).

Проект спрямований на зміцнення ринкових позицій українських підприємств на вітчизняному та світовому ринках, за рахунок впровадження інноваційних і екологічно-безпечних технологій застосування сапонітового сорбенту в процесах очищення і регенерації. Одержання пробних партій готової продукції для застосування в різних галузях промисловості

У презентації проекту брали участь: проректор із науково-педагогічної роботи ХНУ, перший проректор, доктор економічних наук, професор, член-кореспондент НАН України Войнаренко Михайло Петрович, проректор з наукової роботи ХНУ, доктор технічних наук, професор Параска Георгій Борисович, президент Товариства “Інтеграція Європа-Схід” Кшиштоф Каліта, секретар Товариства Магдалена Каліта, начальник департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Драч Юрій Васильович, директор Українсько-польського центру європейської інтеграції ХНУ Шалапко Юрій Іванович, методист науково-методичного центру управління освіти Хмельницької міської ради Дейнега Олександр Олександрович, радник Голови правління корпорації “Сварог Вест Груп” Олег Віленович Демчук, заступник директора Хмельницького регіонального центру інвестицій та розвитку Лариса Лаврентіївна Литовка, представники підприємств Хмельницької області та інших областей України, а також викладачі та студенти Хмельницького національного університету.

Від запрошених було почуто багато слів вдячності за реалізацію проекту, особливу увагу присутні звернули на те, що на сьогодні, коли в країні війна, мало хто думає про екологію, а саме цей проект впроваджує інноваційні та екологічні технології. Президент Товариства “Інтеграція Європа-Схід” Кшиштоф Каліта зазначив, що Хмельницький національний університет є одним із небагатьох українських вищих навчальних закладів, що найефективніше реалізовують подібні проекти. Адже саме співпраця науковців і підприємців дає змогу впроваджувати новітні технології у виробничі процеси, створювати конкурентноздатну продукцію з урахуванням потреб споживачів, ринкових умов сучасності та виходу вітчизняної продукції на міжнародні ринки.

 

Відділ зв’язків з громадськістю ХНУ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *