0 93
«Наш порох завжди сухий» – довів спортивно-патріотичний фестиваль у ХНУ Травень 6th, 2015 Ірина Залеська
ранений_1

Напередодні відзначення Дня пам’яті та примирення та 70-ї річниці з Дня перемоги над нацизмом за ініціативи кафедр фізичного виховання та здоров’я людини Хмельницького національного університету було проведено спортивно-патріотичний фестиваль серед студентів «Наш порох завжди сухий», до участі в якому були залучені збірні команди факультетів і команда напряму підготовки «Здоров’я людини». Команди були змішаного складу:  три дівчини і три хлопці та по одному запасному гравцю.

Спортивно-патріотичний фестиваль проводився з метою патріотичного виховання студентів університету засобами фізичної культури. На урочистому відкритті фестивалю ректор ХНУ Скиба М. Є. відзначив велике значення патріотичного виховання молоді для майбутнього України.

Після урочистого відкриття розпочались баталії на дистанції легкоатлетичної біатлонної естафети: кожен учасник команди у бронежилеті біг, виконував стрільбу з пневматичної гвинтівки з положення стоячи та передавав естафетну паличку наступному члену команди.

До програми змагань також входили: неповне розбирання та складання автоматичної зброї; метання навчальних гранат в окоп (для хлопців окоп був розташований на відстані 20 м,  а для дівчат – 15 м) та евакуація пораненого.

Окрім того, з ініціативи первинної профспілкової організації студентів університету був проведений конкурс уболівальників, де кожен міг і повинен був якомога гучніше підтримати свою команду.

Усі команди були відзначені спеціально розробленими грамотами Хмельницького національного університету, призери – медалями, а  переможцям – факультету економіки і управління – був вручений перехідний Кубок ректора університету, що зберігається на факультеті до другого фестивалю, який планують провести у квітні 2016 року.

Відділ зв’язків з громадськістю ХНУ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *