Микола Скиба: "Хмельницький національний університет завжди
піклується про працевлаштування своїх випускників"




   У Хмельницькому національному університеті нещодавно розпочався цикл заходів "Кар'єра -складові успіху" у рамках Днів кар'єри для студентів старших курсів. Ще в жовтні в конференц-залі наукової бібліотеки ХНУ відбулись зустрічі зі студентами-випускниками 2010 року інституту економіки та управління, гуманітарного інституту, інституту механіки та інформатики.
   У сучасних умовах успішна кар'єра є невід'ємною складовою самореалізації людини, засобом і чинником, які сприяють її самоствердженню у цьому світі, процесом, в якому найповніше реалізуються її особистістний і соціальний потенціали. Вдало спланований і реалізований план сходження по соціальних сходинках є запорукою доброботу. А робота, яка найбільше відповідає інтересам і можливостям людини, приносить їй моральне та матеріальне задоволення. Обговорення саме таких важливих питань, пов'язаних із працевлаштуванням, кар'єрою та складовими кар'єрного зростання були покладені в основу проведення цих зустрічей. Організаторами заходу виступили: начальник управління комплектування контингенту студентів та працевлаштування випускників - Микола Миколайович Косіюк, вчений секретар бібліотеки ХНУ - Ольга Михайлівна Великосельська та спеціалісти відділу працевлаштування ХНУ - Олена Йоганнівна Орлова та Олена Михайлівна Доротюк.
    Учасниками заходу були студенти 5-х курсів вищезазначених інститутів Хмельницького національного університету. Проректор з науково-педагогічної роботи, доктор економічних наук, професор Михайло Петрович Войнаренко у вступному слові зауважив, що для побудови успішної кар'єри молодій людині потрібно займатися самоосвітою і бути дуже наполегливою у здійсненні всіх своїх планів. Директор інституту економіки та управління, кандидат економічних наук, доцент Микола Іванович Бондаренко побажав студентам ефективно здобувати знання та вже зараз починати шукати роботу. А директор інституту механіки та інформатики, кандидат технічних наук, доцент Георгій Мифодійович Драпак зауважив, що в умовах конкуренції на ринку трудових ресурсів є суттєво необхідним забезпечити студентів інформацією про стан на ринку праці, навчити презентувати себе перед роботодавцями, створити умови для налагодження контактів майбутніх молодих спеціалістів з роботодавцями.
   Головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Хмельницького міського центру зайнятості Олена Іванівна Матвієнко поінформувала присутніх про можливості та особливості працевлаштування в умовах сучасного ринку праці. Учасники заходу дізналися про "топ-десятку успіху" - особистісні якості потенційного працівника, яких треба набути, щоб котуватися на діючому ринку праці. Це і здатність швидко вирішувати проблеми, різноманітні навики та прийоми спілкування з людьми, володіння іноземною мовою тощо.
   Помічник прокурора Хмельницької області з питань захисту прав і свобод неповнолітніх, радник юстиції Павло Монастирський надавав майбутнім спеціалістам юридичні консультації щодо прав молодого фахівця.
   У рамках заходу відбулась також презентація Центру планування кар'єри, який діє при Хмельницькому національному університеті. Про те, що захід пройшов цікаво та корисно свідчили численні позитивні відгуки студентів.
Л. Ромко,
відділ зв'язків з громадськістю