Книга - Бібліотека - Університет
(до Всеукраїнського дня бібліотек)




   Сучасна цивілізація, як відомо, розвивається через призму інформатизації та комп'ютеризації. Водночас не зменшується роль книги, особливо підручника, який є не лише основним і провідним видом навчальної літератури, а й засобом виховання молоді, формування її громадянської позиції, позитивних життєвих установок. Важливе місце в реалізації завдань з формування особистості кваліфікованого фахівця і повноцінного члена суспільства посідає бібліотека вищого навчального закладу.
   У науковій бібліотеці університету ці завдання здійснюються шляхом розвитку ресурсної бази, удосконалення технологічних процесів на основі наукового аналізу, запровадження новітніх технологій, розширення спектру бібліотечних послуг, у тому числі й віртуальної системи обслуговування. Веб-сайт книгозбірні цілодобово надає доступ до її електронних ресурсів: повнотекстових і бібліографічних, власних і придбаних, наукових і навчальних. Відвідуваність бібліотечного сайту нараховує до півмільйона користувачів на рік. Досвід роботи НБ ХНУ вивчали і продовжують переймати фахівці з різних регіонів України. Тільки за останній рік бібліотеку відвідали 22 делегації. Крім того, своїм досвідом працівники бібліотеки діляться на сторінках фахових видань, науково-практичних семінарах та конференціях, які організовує та проводить наукова бібліотека університету як методичний центр бібліотек ВНЗ Хмельницької області.
   Сьогодні в бібліотеці працюють досвідчені фахівці: люди, які відповідають рівню завдань, що стоять перед вищою школою. Кожен із працівників заслуговує на добре слово. Доброзичливі й привітні з читачами, ініціативні та наполегливі у роботі, небайдужі до суспільного життя книгозбірні та університету - ось такі вони - сучасні бібліотекарі.
   Роботу та роль бібліотеки завжди високо оцінювало керівництво університету. З нагоди професійною свята — Всеукраїнського дня бібліотек до нас завітали: ректор університету, професор, д.т.н. М.Є.Скиба, проректори О.М. Шинкарук, В.М. Нижник, Г. Б. Параска, М.А.Йохна, декани факультетів: МЛІ.Мазур, В.II. Олександренко, Л.Л.Станіславова, читачі бібліотеки.
    У своєму привітанні, ректор ХНУ М.Є. Скиба, зазначив, що зберігаючи найкращі професійні традиції, працівники університетської книгозбірні успішно опановують нові інформаційні технології, ефективно інтегрують інформаційний потенціал у виховну, освітянську, науково-дослідницьку діяльність вищого навчального закладу. Він побажав колективу книгозбірні не зупинятися на досягнутому, постійно йти в ногу з часом, наполегливо шукати та впроваджувати нові форми та методи роботи з читачами, активно розвивати ділову співпрацю з факультетами, кафедрами, деканатами, кураторами академічних груп, спільно працювати над підняттям рейтингу та престижу нашого університету. Звучали слова подяки колективу книгозбірні і від проректорів та деканів університету, які подарували авторські примірники книг. Кращі працівники наукової бібліотеки отримали Почесні грамоти та премії. Користуючись нагодою, колектив бібліотеки щиро вітає студентів, викладачів і працівників з Днем університету і бажає успіхів у справі звеличення нашої Аіта mater!
Айвазян О.Б.,
директор наукової бібліотеки ХНУ