"Перші черешні" Віталія Міхалевського



   21 березня, якраз у Всесвітній день поезії, відбулася зустріч відомого подільського поета Віталія Міхалевського з викладачами й студентами Хмельницького національного університету. Зі своїми шанувальниками автор зустрівся у вітальні наукової бібліотеки вузу, щоб презентувати нову поетичну збірку "Перші черешні"

   Віталій Міхалевський — доцент кафедри інформаційних технологій проектування ХНУ, кандидат фізико-математичних наук. Каже, що поезію любить так само, як і математику. За свої поетичні пристрасті, літературну діяльність (має вже шість власних поетичних друкованих збірок та одну аудіозбірку) Віталій Міхалевський відзначений міською премією імені Богдана Хмельницького.
   Муза поезії дуже примхлива, вона приходить лише тоді, коли серце щире, відкрите до краси і болю. Такою щирою, ліричною є і чергова збірка автора "Перші черешні". І Хтозна, що символізує назва, можливо, "черешні" — зрілість поетичного слова? У книжці автор оспівує любов до рідної землі, матері, жінки, людяність, гідність... — істини людського буття, що знаходять своє втілення у проникливих одкровеннях поета. Кожне слово відшліфоване так, що потік поетичної думки здається природним і невимушеним. Таким він був і в авторському виконанні під час зустрічі. Людяністю і шляхетністю вразив Віталій Цезарович тих, хто прийшов послухати його вірші, відкрив їх душі до прекрасних почуттів.
   Як і попередні збірки, свою нову, з любов'ю видану книжку, Віталій Міхалевський подарував книгозбірні університету.
Ольга ВЕЛИКОСЕЛЬСЬКА,
вчений секретар наукової бібліотеки ХНУ