Мова, молодь, час




   З нагоди Дня української писемності і мови в "Клубі цікавих зустрічей", який діє в науковій бібліотеці Хмельницького національного університету, відбулась зустріч студентів з головою обласної організації НСПУ, відомим прозаїком, публіцистом, директором обласного літературного музею Василем Горбатюком. Про це повідомила головний бібліотекар наукової бібліотеки ХНУ Валентина Шекенєва.
    Відомий письменник розповів про особливості роботи над словом, про значення української мови як державної, про створення літературної карти краю, поділився думками про стан нашої духовності та культури.
   Поціновувачам літератури Василь Горбатюк відомий, як автор художніх та художньо-документальних творів, зокрема, про маловивчені періоди національно-визвольних змагань, які точилися в нашому краї у XX столітті.
   На згадку про зустріч Василь Горбатюк подарував бібліотеці свої нові книги. Це — документальний роман "Ще настане ваша пора" про події 1948-1952 років в контексті діяльності молодіжного антикомуністичного руху опору на Поділлі, художньо-документальний роман "Слово і меч" — про письменника і воїна Павла Богацького, отамана Коша охорони республіканського ладу УНР 1917-1920 років. Дізналися студенти і про інші твори Василя Горбатюка: адже бібліотека підготувала відповідну виставку.
   Такі зустрічі — чудова нагода долучити молодь до прекрасного світу українського літературного слова.
Тетяна РУСАНІВСЬКА