НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ


  
 
     Символом квітня став сьомий фестиваль "Французька весна в Україні", який проводився протягом 26-27 квітня в літературній вітальні бібліотеки.
     В рамках фестивалю проведено надзвичайно теплий і ліричний вечір "Життя — видовище, трагедія жива...", героєм якого став класик і романтик Віктор Гюго. Вслухаючись в мелодію вірша, що звучав французькою, студенти прагнули відчути велич і простоту генія, його непримиренність до зла та жорстокості. Огляд книжкової виставки "Лицар Франції" продемонстрував можливості для поглибленого знайомства з віхами життя і творчості В. Гюго. Урок-новела перетворився в щиру і відверту розмову не за підручником про письменника, чиї книги більш як 150 років бентежать людські серця, обпікають вогнем пристрастей, болем нерозділеного кохання, дарують естетичну насолоду.
     Мудра і добра казка вчить нас людяності, і наступного дня студенти з великим задоволенням побували у полоні "Маленького принца" А. де Сент-Екзюпері. Прямий нащадок лицарів граф де Сент-Екзюпері, 110-річчя від дня народження якого ми відзначаємо в цьому році, став героїчною легендою Франції. Своерідність його світобачення не лише нагадує нам про минуле, притча звернена і до нашого сьогодення. Година роздумів "Уроки мудрості Маленького принца" спонукала слухачів задуматися над власним життям, над вічними цінностями. Книга "Маленький принц" вчить, як треба жити людям, щоб пізнати себе, світ, щастя.