НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ


30 вересня -  Всеукраїнський день бібліотек

   Чотирнадцять років поспіль 30 вересня бібліотечна громада України святкує Всеукраїнський день бібліотек. У цей день ми відзначаємо високу місію Бібліотеки та Бібліотекаря: інформувати та просвіщати, організовувати безперешкодний доступ до книг для всіх громадян, допомагати і навчати орієнтуватися у потоці інформації. Це свято також студентів, викладачів, науковців, фахівців всіх галузей людської діяльності, для яких книга є неодмінною часткою життя, творчого, професійного та особистого зростання.
    Цього року наукова бібліотека Хмельницького національного університету разом з іншими бібліотеками країни долучається до ініціативи Української бібліотечної асоціації відзначити Всеукраїнський день бібліотек у загальнонаціональному масштабі під гаслом "Бібліотек@ - Інформація - Знання - Успіх".
   30 вересня, в день свого професійного свята, наукова бібліотека Хмельницького національного університету проводить День Відкритих Дверей та оголошує початок акції "Подаруй бібліотеці сучасну українську книгу", до якої запрошуємо приєднатися студентів та викладачів університету. В цей святковий день для читачів організовані екскурсії "Всесвіт, що зветься науковою бібліотекою ХНУ", "Дні інформації", інформаційні огляди нових надходжень, презентації електронних ресурсів та інформаційних можливостей НБ ХНУ.
   Спільно з кафедрою екології пройде засідання круглого столу "Стан полігонів твердих побутових відходів у м. Хмельницькому та Хмельницькій області: екологічні, соціальні, економічні проблеми", а в літературній вітальні - година спілкування "Характер і час Григора Тютюнника" із циклу "У сяєві імені Тараса Шевченка: лауреати Національної премії України". З метою виявлення художніх уподобань своїх читачів співробітники абонементу старших курсів, наукової та художньої літератури проведуть бліц-опитування "Книга-симпатія".
   Щиро вітаємо всіх бібліотекарів та наших читачів з Всеукраїнським днем бібліотек! Бажаємо невичерпного оптимізму, здоров'я й достатку, віри, надії, любові і мудрості, енергії та успіхів в роботі.