НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

 
9 листопада — День української писемності та мови

   Святкування Дня української писемності та мови встановлено в нашій країні 9 листопада 1997 року згідно указу Президента України, за ініціативою громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства. Цього дня також вшановують Преподобного Нестора-літописця, автора "Повісті временних літ", найвидатнішої пам’ятки слов’янської культури. Тому його можна по праву вважати батьком не лише вітчизняної історії, а й словесності.
   Українська мова живе у серцях і душах волелюбного українського народу, у його піснях, думках і справах. Це скарб, що передається від покоління до покоління, що об’єднує минуле й прийдешнє. Без рідної мови жодна людина не здатна почуватися повноцінною частиною свого народу, його історії та культури.
   До знаменної дати в літературній вітальні наукової бібліотеки пройдуть філологічні читання "Від безсмертного Пересопницького Євангелія до мови нашої сучасності", презентація літературно-художнього альманаху "Свою Україну любіть", а в читальній залі на 7 поверсі розгорнуто книжкову виставку "Мова моя калинова!". Також запрошуємо переглянути віртуальну виставку на сайті нашої бібліотеки "Ми мову називаємо святою" http://lib.khnu.km.ua/inf_res/vistavki/vystavka_mova/vystavka.php