НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ



Найвищий ступінь людини полягає в тому, щоб бути Людиною
Григорій Сковорода

Коли не зможу нічим любій вітчизні прислужитись, в усякому разі з усієї сили намагатимуся ніколи ні в чому їй не шкодити
Григорій Сковорода




   Є постаті, що живуть поза часом. Є імена, що стали ототожнюватися з вершинними духовними прозріннями. До таких постатей належить Григорій Сковорода, великий український філософ, один з найдивовижніших людей, котрих коли-небудь дарувала світу наша земля.
    До 290-річчя з дня народження українського просвітителя-гуманіста, філософа, педагога, поета, музиканта в літературній вітальні відбудеться година педагогічних роздумів "Григорій Сковорода. Параболи виховання", а в читальному залі 7 поверху організовано книжково - ілюстративну виставку "Григорій Сковорода як символ мудрості української землі".
   Чим більше час віддаляє від нас Сковороду, тим ближчим і зрозумілішим стає його неголосне, вдумливе слово. На виставці, крім збірок творів поета, матеріалів, які досліджують життєвий та творчий шлях величної особистості, презентується унікальне видання - "Сковорода Григорій. Повна академічна збірка творів / за ред. проф. Леоніда Ушкалова.- Харків -Едмонтон -Торонто: Майдан; Видавництво Канадського Інституту Українських Студій, 2011. -1400 с.". Презентована книга — перше видання творів Григорія Сковороди, здійснене в належному академічному форматі, а наклад її становить всього 500 примірників. Запрошуємо викладачів, студентів, всіх, кого цікавить творчість Григорія Сковороди, ознайомитися з цим рідкісним виданням, яке стане для вас цінним джерелом пізнання великого філософа та просвітителя.