НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ



   Творчість — особливий стан душі, коли людину переповнюють емоції, приходить натхнення, її величність Муза — і все це виливається у поетичні рядки, в оповідання, романи, сценічні образи...

   20 листопада в науковій бібліотеці відбулося відкриття літературно-мистецького проекту "Презентація творчих студентів: поетів і театралів", співорганізаторами якого виступили кафедра української філології, кафедра слов'янської філології та наукова бібліотека Хмельницького національного університету. Керівники проекту: доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри української філології Михайло Миколайович Торчинський, директор наукової бібліотеки Олена Борисівна Айвазян, старший викладач кафедри української філології Таїсія Петрівна Коваль, координатор проекту — головний бібліотекар Ольга Михайлівна Великосельська.
    На захід, який став справжнім святом молодості і творчості, завітали студенти гуманітарно-педагогічного факультету та поважні гості: проректор з науково-педагогічної діяльності, доктор економічних наук, професор М. П. Войнаренко; відомий поет, голова Хмельницького обласного об' єднання Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри інформаційних технологій В. Ц. Міхалевський; заступник голови профкому університету М.А. Савюк; редактор загальноуніверситетської газети "Університет" П.К. Мельник. Ведучими свята були головний бібліотекар Шекенева Валентина Іванівна та магістрант кафедри української філології, кращий студент міста Хмельницького "2012", президент літературного клубу "Роса" Волошина Катерина.
    З привітальним словом до присутніх звернулись проректор М. П. Войнаренко, завкафедрами М. М. Торчинський та Н. В. Подлевська, які побажали студентам творчого натхнення, постійного прагнення творити прекрасне, любові до поетичного слова та сценічного мистецтва.

 
 

 

   В рамках проекту презентувався студентський літературно-мистецький альманах "Творчість молодих студентів і прозаїків", який було укладено за ініціативи декана гуманітарно-педагогічного факультету Людмили Леонідівни Станіславової. У збірнику представлено прозові та поетичні твори 19 авторів — обдарованих студентів-філологів груп УМЛ-09-1 та ФУМ-10-1, учасників літературного клубу "Роса" та філологів-заочників. Співробітники наукової бібліотеки підготували виставку-презентацію літературно-мистецького альманаху, яка сьогодні експонується на 7 поверсі бібліотеки в читальному залі.


   У залі ніхто не нудьгував. Присутні змогли і насміятися, і замислитися над сенсом життя, поринути у світ поетичного слова та художніх образів. Кожен учасник був унікальним по-своєму, з власним світобаченням і самовираженням. Свої улюблені вірші читали відомі поети-романтики Михайло Войнаренко та Віталій Міхалевський, звучали поезії у виконанні досвідчених поетів літературного клубу "Роса", поетів-початківців. Розвеселив глядачів і мюзикл у виконанні студентів групи ФУМ-10-1 — як результат публічного захисту творчої практики.

 
 
 
 

   Родзинкою свята була програма літературного студентського театру "Глорія": театралізація уривку повісті І. Нечуя-Левицького "Кайдашева сім’я"; прозвучали пісні у виконанні призера всеукраїнських фестивалів Лімбах Вікторії; фейеричним попурі надзвичайно приємно вразила глядачів майстер спорту зі спортивно-бальних танців, призер міжнародних конкурсів Садігурська Ольга.

 
 
 
 
 
 

   З нагоди Міжнародного дня студента художній керівник літературного театру Таїсія Петрівна Коваль і колектив "Глорії" нагороджено грамотами Хмельницького національного університету за пропаганду театрального мистецтва серед молоді.

 

   У заключному слові до глядачів Михайло Михайлович Торчинський наголосив, що такі ексклюзивні заходи стануть гарною традицією у Хмельницькому національному університеті.