НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

22 січня - День Соборності та Свободи України

   22 січня 1919 р. у Києві на Софійській площі відбулися урочисті збори, на яких був проголошений Акт Злуки українських земель, засвідчений Універсалом про об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину державу. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної та територіальної єдності.
   Таке поєднання і порозуміння потрібні нам і зараз. Свобода, Незалежність, Соборність — це ті нетлінні цінності, на яких побудований фундамент нашої держави.
   До Дня Соборності та Свободи України в читальному залі 7 поверху організовано цикл книжкових виставок: "Благословенна у віках квітуча наша Україна", "Демократичні традиції в Україні", "Державні символи Батьківщини". На виставках представлені видання, які яскраво розкривають складний і тернистий шлях становлення Української держави в 1917-20-х роках, простежують розвиток демократичних та державотворчих ідей, розглядають шляхи розбудови соборної України у сучасних умовах, історію створення її державних символів.