НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

До Всесвітнього дня поезії
У поле вийдіть — жайвір зве увись,
На милі очі так волошки схожі.
Не вірю, що романтики звелись,
Бо Мавки пісня згинути не може.


Віталій Міхалевський

   Всесвітній день поезії — свято, яке відзначається щороку 21 березня. Як і весняна пора, поезія пробуджує життя, освітлює душі, різнобарвить прозу. Вона торкається сердечних струн, розкриває неосяжні глибини художнього таланту митців, веде у край високого натхнення.
   20 березня з нагоди Всесвітнього дня поезії в літературній вітальні наукової бібліотеки відбулась презентація збірки "Перші черешні" відомого подільського поета Віталія Міхалевського.
   Природа наділила В.Ц. Міхалевського самобутнім талантом: любов до поезії Віталій Цезарійович поєднує з любов'ю до математики. Він — доцент кафедри інформаційних технологій проектування ХНУ, кандидат фізико-математичних наук, а також заступник голови обласного об'єднання товариства "Просвіта" ім. Т.Г. Шевченка. Лауреат міської премії імені Богдана Хмельницького (2006) за літературну діяльність.
   Автор збірок : "Я жду весну" (2003), "Крапелина вина, або Уроки української"(2005), "Година пік, або Твір на власну тему" (2006), "Місце під сонцем" (2006), "Невиправний романтик, або Як я провів літо" (2011р.), має аудіозбірку віршів "Соло на трубі".
   Ніжний, емоційно-чутливий лірик В. Міхалевський вірний своєму покликанню. І сьогорічна книжка "Перші черешні" переконує, що поет не зраджує музі. До книги увійшли ліричні вірші, поезії громадянської та філософської тематики. Вони настільки тісно переплітаються, що складають цілісну палітру глибоких почуттів.
   Як і попередні збірки, свою нову, з любов'ю видану книжку, Віталій Цезарійович подарував книгозбірні національного університету.
   Присутні на презентації студенти, співробітники університету та бібліотеки отримали чудові хвилини дотику до неповторності і чарівності вічної поезії.