НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ




   Президент України Порошенко П.О. підписав указ про відзначення щорічно 21 листопада Дня Гідності та Свободи.

   "Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Мені, як Президенту України, залишається лише документально засвідчити це і підписати Указ про День гідності та свободи, який українці віднині і навіки будуть відзначати 21 листопада", - сказав глава держави.


УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Про День Гідності та Свободи


   З метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору, постановляю:

   1. Установити в Україні День Гідності та Свободи, який відзначати щорічно 21 листопада.
   2. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.


Президент України         Петро ПОРОШЕНКО

13 листопада 2014 року



   Наукова бібліотека запрошує всіх бажаючих до читального залу (7 поверх) на перегляд книжкової виставки "Незалежна Україна — у мріях виплекана, у боротьбі народжена" присвяченої першій річниці Революції Гідності.