НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ



К-78
Євген Красюк
Мудрість природи. Поезії. //Кам'янець-Подільський. ПП Мошак М.І. -2011. - с 152

   Це чергова збірка Є. Красюка - що лакмусовий папірець, нашого життя на цім Богом нам даній землі, фільтр нашої свідомості "карантинний килимок" у інше, вище Буття.
   Хочете очиститись, стати іншими, кращими, людянішими, то вслухайтесь про що шепоче білокора берізка (може її щось допіка чи тривожить, чи бентежить), про що жебонить струмок за батьківським городом, як живеться тендітному пагінчику, що пробився крізь товстий шар асфальту lчи пройме журавлиний ключ, коли вертатиме у весну, своїх однорідців, яких доля змусила зимувати у наших краях; вдумайтесь у постові рядки чому нам сьогодні так, а не інак живеться; чи не впізнаєте у людських, родинних стосунках самих себе чи когось з знайомих.
   Постове одкровення, розмірковування, філософствування у цій книзі не для всякого, а лише для тієї Людини, у якої болем відмембранує усяка рана: чорнобильсько-атомно-хімічні катаклізми, підранок кабан, застрілений друг людини - собака, зяюча вирваними вікнами - очима батьківська хата, позабута на дідівщині (на пустирі) одинока стара - крислата груша. У чийсь стогін, а чи плач на пустельній вулиці...