НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ


День Гідності і Свободи окроплений кров’ю,
Не окроплений – залитий кровію героїв.
Їх палили, гнали, били, рвали і стріляли,
Кров лилася на Майдані, смерть страшна гуляла.
Люлька Ніна



   Сьогодні Україна відзначає першу річницю дня Гідності та Свободи. Це свято - на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року) є наступником свята Дня Свободи.
   У 2013 році Євромайдан в Україні почався 21 листопада, коли журналісти та небайдужі до долі країни громадяни вийшли на Майдан Незалежності в знак протесту проти відмови уряду Миколи Азарова від підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Пізніше протести народу проти режиму Віктора Януковича були названі "Революцією Гідності". Події листопада 2013 привели до корінних змін у нашій країні. Це був час важких випробувань для України, які продемонстрували всьому світу прагнення до свободи і реальної незалежності.
   Науковці, співробітники та студенти Хмельницького національного університету не могли залишитись байдужими до цього дня, адже більшість із нас не тільки переживали за долю країни, а й брали активну участь у подіях Майдану. В науковій бібліотеці університету (7 поверх) експонуються книжково-ілюстративні виставки "Незалежна Україна – у мріях виплекана, у боротьбі народжена" та "Майдан. Тернистий шлях до свободи". Запрошуємо усіх бажаючих ознайомитися з матеріалами, які присвячені революційним подіям 2004 року й Революції Гідності та представлені на виставках.