НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ


   29 квітня в науковій бібліотеці Хмельницького національного університету  відбулася зустріч з українським письменником, поетом, перекладачем, громадським активістом  Сергієм Жаданом.
   Цей приїзд Сергія на Хмельниччину відбувся в рамках проекту "Війна та культура: діалог ворогів". Була презентована його нова книжка віршів та перекладів "Життя Марії". Найлегше заняття в часи війни — ненавидіти чужих. Найважче — досягти порозуміння. Навіть зі своїми. Але треба намагатися, інакше війна ніколи не закінчиться. А щоб порозумітися, необхідний діалог. У новій поетичній збірці "Життя Марії" С. Жадан розмовляє — про найдорожчі листи й спалені мости, зруйновані міста. Розмовляє римованими віршами й верлібрами, власними і перекладами з Рільке і Мілоша. Розмовляє зі своїми і чужими, з військовими, які загинули й біженцями, і, звісно, з нами усіма. Щоб врятувати — якщо не нас, то хоча б наших дітей.
   Зустріч пройшла у формі діалогу. Спочатку Сергій познайомив присутніх з віршами, які увійшли в нову збірку — віршами, оповитими глибоким сумом війни, які розповідають про переселенську долю, долю бійців і борців за свободу. А потім відповів на запитання. Наприкінці зустрічі С. Жадан подарував бібліотеці свою нову збірку.
   Читайте Жадана - в його прозі і поезії звучить музика нашого життя.