НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ


   29 травня в науковій бібліотеці ХНУ відбулась зустріч з молодим українським письменником, публіцистом, журналістом Любком Дерешем, яка стала завершенням низки літературних зустрічей у цьому навчальному році.
   Найвідомішому українському автору Любко Дерешу всього 30 років, але на його рахунку вже більше 10 книжок, а перший роман "Культ" був написаний ним у 16 років, завдяки чому його назвали "письменником-вундеркіндом". Сьогодні автор продовжує радувати читачів своїми творами, які перекладені кількома європейськими мовами (німецькою, польською, італійською, сербською та ін.).
   Любко Дереш зауважив, що для нього, як для письменника, дуже важливим є спілкування з молоддю, розуміння того, чим вона живе, що її хвилює. Він також поділився зі студентами своїми роздумами про значення освіти в житті людини. Знання – полум'я, що розсіює темряву невігластва. Справжня освіта, на думку письменника, надає людині якостей, яким хочеться слідувати, а отже, кожна освічена і творча людина стає ланцюгом передачі цього полум'я. Головне – творити, розкривати у собі талант до чогось, бути сильнішим за обставини.
   Наприкінці зустрічі студенти активно ставили запитання письменнику, кожне з яких не залишилося поза увагою. Бажаючі також мали нагоду придбати нові твори автора.