НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ


 
   19-22 жовтня у залі каталогів та електронної інформації НБ ХНУ проходять Дні інформації. На виставці представлено 254 видання  - це монографії,  автореферати дисертацій, підручники та навчальні посібники, наукові, аналітичні та довідкові видання.
   Питанню євроінтеграції України в сучасних умовах присвячені книги Національного інституту стратегічних досліджень: "Про внутрішнє та зовнішнє становище України у сфері національної безпеки", "Соціально-економічні та етнокультурні наслідки міграції для України", "Міжнародні економічні відносини:практикум", "Інноваційний розвиток промисловості як складова структурної трансформації економіки України", "Становлення і розвиток недержавних суб'эктів сектору безпеки України".
   Правознавцям та студентам буде цікаво ознайомитись з конституційно-правовою єнциклопедією: Бориславської О.М., Різник С.В. "Організація державної влади в сучасному світі", що містить концентрований виклад основних аспектів організації державної влади у всіх сучасних державах.
   Для викладачів, аспірантів та студентів, які працюють над  проблемами стандартизації та сертифікації товарів та послуг,  різними аспектами оцінювання якості продукції, формування систематичних знань про структуру й функції органів служби стандартизації, особливості проведення процедур сертифікації в іноземних країнах та Україні  представлено  підручники та навчальні посібники: Кузьміна Т.О. "Міжнародна система стандартизації та сертифікації", Чурсіна Л.А., Домбровська О.П., Резвих Н.І. "Стандартизація продукції та послуг", Величко О.М., Кучерук В.Ю., Гордієнко Т.Б., "Основи стандартизації та сертифікації", Тіхосова Г.А., Богданова О.Ф., Горач О.О. "Сертифікація товарів та послуг".
   Студентам, що навчаються за спеціальностями екологічного спрямування варто ознайомитись з виданнями: "Екологічна безпека" (Шмандій В.М., Клименко М.О., Голік Ю.С., Прищепа А.М., Бахарєв В.С., Харламова О.В.), "Загальна екологія" (Соломенко Л.І., Боголюбов В.М.), "Техноекологія" (Мальований М.С., Боголюбов В.М., Шаніна Т.П., Шмандій В.М., Сафранов Т.А.), "Фітоекологія з основами лісівництва" (Краснов В.П., Шелест З.М., Давидова І.В.), "Екологія людини" (Залеський І.І., Клименко М.О.), "Оцінка екологічного ризику. Вплив на здоров'я людини" (Орел С.М., Мальований М.С., Орел Д.С.), "Радіоекологія" (Гудков І.М., Гайченко В.А., Кашпаров В.О., Кутлахмедов Ю.О., Гудков Д.І., Лазарєв М.М.), "Радіоекологія: практикум" (Клименко М.О., Прищепа А.М., Лебедь О.О.), "Екологічний менеджмент та аудит" (Галушкіна Т.П., Грановська Л.М., Кисельова Р.А.).

 

   Теоретичну інформацію щодо принципів, методів та засобів збалансованого використання земельних ресурсів, екологічного інспектування містять  видання: монографія "Геоінформаційний моніториг екологічного стану локальних агросистем" (Рідей Н.М., Горбатенко А.А., Строкаль В.П., Шофолов Д.Л., Рибалко Ю.В.), "Екологія та збалансоване природокористування" (Мальований М.С., Леськів Г.З.), "Збалансоване використання земельних ресурсів" (Клименко М.О., Борисюк Б.В., Колесник Т.М.), "Моніторинг довкілля" (за ред. В.М.Боголюбова та Т.А.Сафранова), "Екологічне інспектування" ( Клименко М.О., Прищепа А.М., Стецюк Л.М., Брежицька О.А.).
   Місце і роль дипломатичних представництв та консульських установ України за кордоном у реалізації зовнішньополітичного курсу, основні складові ділової культури дипломатів розглянуто у посібниках: Сагайдак О.П. "Посольство і консульство: організація і форми роботи", Тимошенко Н.Л. "Ділова культура дипломата", "Український дипломатичний словник" за ред. М.З. Мальського та Ю.М. Мороза, котрі будуть корисні для студентів факультетів міжнародних відносин.
   Для майбутніх дизайнерів запропоновано книги: Михайленка В.Є. "Основи композиції (геометричні аспекти художнього формотворення)", Куленка М.Я. "Основи графічного дизайну", Захарчук-Чугай Р.В., Антонович Є.А. "Українське народне декоративне мистецтво".