НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Презентація книги-спогаду "До волі дорога"
старшого солдата Національної гвардії Лідії Ільків

"Людина народжується для щастя.
Як Божий дар отримує покликання,
що залежить від відкритості душі
на цей дар і від нашої співпраці з Богом.
Українці на Майдані у навтовпі
особистостей та індивідуальностей
прокричали на повний голос свою правду,
щиро виповівши про біль своєї душі"

   12 травня в літературній вітальні книгозбірні презентовано третє видання книги-спогаду Лідії Ільків "До волі дорога". На презентацію завітали студенти-психологи гр. ПП-15-1, ПП-12-2, ПП-14-1, ПП-14-2 та учасники студентського літературного театру "Глорія" і поетичного клубу "Роса" кафедри української філології гуманітарно-педагогічного факультету.
   Цю чарівну жінку з щирим поглядом, яку побачила вся країна у знаковій телепрограмі "Хоробрі серця" на каналі "1+1" нині вже знає вся Україна.
   Лідія Ільків, вчитель української мови та літератури ліцею №17, за покликом серця поїхала на київський Майдан, з початком війни на сході України стала учасником АТО, санінструктором батальону імені Кульчицького Національної гвардії України. Дружина командира медичної роти Ількова І. П., разом з чоловіком розділила випробування військової служби.
   Книга-спогад "До волі дорога" присвячена подіям, що почалися в Україні з осені 2013 року та тривають до сьогодні і в яких Лідія Ільків продовжує брати активну участь, прагнучи волі та гідності для свого народу.
    Зі сторінок цієї книги щедро ллється братська любов багатьох простих українців, які одночасно усвідомили свою спорідненість один з одним і відчули глибоку любов до своєї єдиної і неповторної Батьківщини, ім'я якої - Україна.
   Незабаром пані Лідія знову повертається на фронт. Тому закінчилась хвилююча зустріч побажаннями миру Україні та швидкого повернення додому живими та здоровими наших захисників.
   В науковій бібліотеці є книга пані Лідії з її автографом. Тож всі бажаючі мають нагоду її прочитати, взнати про події Майдану та неоголошеної війни на сході зі слів очевидця.