НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Вечір поезії "Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі"

   Поезія - це чарівність, музика, дотик до душі... Вона надихає на подвиги, звеличує, окриляє, додає нам мудрості...

   22 березня у затишній art-оселі літературної вітальні книгозбірні пройшов вечір поезії, на якому були присутні студентська молодь університету та відомі подільські майстри поетичного слова Віталій Міхалевський і Марія Дем'янюк. Митці подарували слухачам свої улюблені вірші та презентували нові поетичні твори.

 

   Віталія Цезарійовича природа наділила самобутнім талантом: любов до поезії митець поєднує з любов'ю до математики. Він - кандидат фізико- математичних наук, доцент Хмельницького національного університету, член Національної спілки письменників України, голова Хмельницького обласного осередку ВУТ "Просвіта" ім. Тараса Шевченка, лауреат обласних літературних премій ім. Тараса Шевченка та Богдана Хмельницького, відомий поет-романтик, автор чисельних поетичних збірок. Поезія Віталія Цезарійовича експресивна, емоційна. В той же час - лірична, чиста, пристрасна і ніжна, іноді з легким відтінком гумору. Багато його творів покладено на музику.
   Під час спілкування поет відповів на численні запитання молоді, яку цікавило все: від того, як написати вірш, і аж до таких філософських та тонких матерій як кохання та почуття.


   Вірші Марії Борисівни - кандидата філологічних наук, доцента кафедри філософії та політології ХНУ, члена Спілки християнських письменників та члена ВТП "Конгрес літераторів України" приємно ліричні, образно насичені, мелодійні. Вони приваблюють романтичним настроєм, витонченістю і щирістю почуттів. Але багато віршів поетеси останніх років присвячені воїнам АТО та Героям Майдану.


   На згадку про зустріч Марія Борисівна люб'язно подарувала бібліотеці збірку "Кленова пісня".

 

   Вечір поезії пройшов у теплій задушевній атмосфері.... Слухачі щиро дякували Віталію Цезарійовичу та Марії Борисівні за чудові хвилини дотику до неповторності і чарівності вічної поезії.