НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Живи у віках, незалежна Україно!

Ніхто нам не збудує держави, коли ми її самі не збудуємо,
і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути.
Державу Українську може здійснити наша любов до неї,
а не зненависть до її ворогів.

В'ячеслав (Вацлав) Липинський
(український політичний діяч, історик)

      Нинішній серпень особливий для нашої держави: Незалежній Україні виповнюється 25 років. Акт проголошення Незалежности України 24 серпня 1991 року, затверджений всеукраїнським референдумом 1 грудня 1991 року, є відправною подією, з якою пов'язана новітня історія нашої країни, її сучасне і майбутнє. Саме у такий спосіб на карті Європи утвердилася суверенна і незалежна правова держава — Україна, територія якої є неподільною, — держава, котра уособила в собі багатовікові традиції українського народу та втілила його могутній державотворчий потенціал.
   День Незалежності єднає всіх, хто щиро любить Батьківщину, прагне бачити Україну сучасною, європейською країною і робить особистий внесок в її розбудову. Кожен із нас у своїх серцях несе маленький вогник гордості за те, що ми українці, що ми народилися на цій прекрасній землі, єдиній і неповторній. Процес становлення нової держави є нелегким, та попри все, інтегруючись у сучасний геополітичний простір, здобуваючи перемоги та роблячи помилки, незалежна Україна впевнено крокує шляхом до процвітання, правової, економічної, політичної стабільності.
   Наукова бібліотека запрошує всіх бажаючих у книгозбірню на книжковий вернісаж "Живи у віках, незалежна Україно!", присвячений Дню Державного Прапора та 25-й річниці Незалежності нашої Батьківщини. Пропонуємо переглянути книжково-ілюстративні виставки: "З Україною в серці" (до 25-ї річниці незалежності України), "Благословенні кольори української долі" (до Дня Державного Прапору України), "Живи та міцній, Українська державо", "Конституція України —- офіційний імідж держави", "Поділля в Незалежній Україні: Роки. Події. Факти", "Любіть Україну і пісню її солов'їну" (вірші про Україну до Дня Незалежності) та ін.



 
 
 

   Документи, представлені на виставках, інформують про доленосні етапи державотворення в Україні. До уваги читачів видання, що розповідають про тернистий шлях, який пройшла Україна, здобуваючи незалежність: козацька держава доби Богдана Хмельницького, державне будівництво часів І. Мазепи, українські визвольні змагання початку XX ст. Вагоме місце на виставках присвячено історії створення державних символів України, історичним портретам тих, хто очолювали українську державу в різні історичні періоди. Двадцять п'ять років незалежного існування України були насичені політичними та економічними змінами. Про становлення молодої незалежної держави, її визнання у сучасному світі розповідають добірки документів, поданих у розділах "Пульс української незалежності", "Україна незалежна: хроніки, факти, події".
   На 8 поверсі бібліотеки пропонуємо ознайомитися з виданнями науковців Хмельницького національного університету "До вершин знань — з працями викладачів університету".
   На web-сайті книгозбірні можна переглянути віртуальні виставки: "Ми мову називаємо святою", "Видатні постаті України", "Славетні жінки України", "Українська культура", "Вишиванка — душа українського народу" та ін.


ВІТАЄМО З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ!