НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ


30 листопада в науковій бібліотеці відбулася презентація нової збірки патріотичної поезії та прози Любови Сердунич зі Старої Синяви "Зайдам — зась!".

   Авторка — відома подільська письменниця, просвітянка, краєзнавиця, дослідниця голодоморів в Україні. На вірші Любови Сердунич створено чимало пісень. За заслуги у літературі та пропагуванні української мови відзначена Хмельницькою літературною премією ім. М.Годованця (2009), за дослідження голодоморів – орденом "За заслуги" ІІІ ст. (2007), а за значну просвітницьку роботу відзначена медаллю "Будівничий України" (2014).




      Нова збірка Любови Сердунич, вже 16-та, де зібрані твори громадянської тематики. У цьому не великому за обсягом доробкові – великий біль за долю України. Вимога часу і лейтмотив збірки – Україна передусім для українців. За словами Л Сердунич, видання стане у нагоді захисникам України, шанувальникам українського слова, культпрацівникам, читцям, навчителям, молоді і всім, кому не байдужа доля рідної України.

 

   На презентації були присутні студенти, співробітники університету та колеги по перу і друзі Любови Андріївни: співголова Хмельницької літературної спілки "Поділля" поет В. Олійник, голова Хмельницького обласного об'єднання Всеукраїнського товариства "Просвіта" ім. Т. Шевченка поет В. Ц. Міхалевський, поети та письменники: Н.М. Шмурикова., Г.В.Корецька, Б.С.Кузіна, В.О.Матеуш, В.М. Грошко. Вони поділилися своїми враженнями та думками про новий доробок письменниці. Пророчою назвав нову збірку Володимир Олійник: "Я був надзвичайно вражений тим дієвим націоналізмом, якого, дивно, пересічні обивателі й досі чомусь бояться і яким пройнята наскрізь ця збірка! Вона хоча й невеличка за розміром, але велика за духом, яким неможливо не пройнятися, прочитавши книжку".

 
 
      Натхненно-піднесеним був виступ Коваль Т.П., ст. викладача кафедри української філології ХНУ, керівника студентського літературного театру "Глорія". Вона позитивно оцінила творчість Л.А.Сердунич і запевнила, що такі патріотичні твори неодмінно будуть в репертуарі театру. Її вихованці, студенти гр. ФУМ-14-1 Булавук О. та Довгалюк Ю. майстерно і захопливо декламували поезії з презентованої збірки.


 
   Бібліотека отримала в дар 18 видань з автографами від Любов Сердунич та присутніх майстрів слова Хмельниччини.