НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

   "Монументальна творчість родини Мазурів у місті Хмельницькому" - під такою назвою в читальному залі наукової бібліотеки пройшла мистецька година, на яку завітали студенти гуманітарно педагогічного факультету гр.ДПМ-14-1, ДПМ-15-1, ОДМ-16-1 разом зі своїми кураторами.
   Є лише одна річ, яка не змінюється: "бажання пізнавати світ", - так просто казав про себе і власну життєву й мистецьку філософію один з найвідоміших подільських митців, Народний художник України Микола Мазур.
   Талановитий монументаліст, скульптор, живописець, графік Микола Мазур є автором високохудожніх творів, які прикрашають місто Хмельницький: пам’ятник вогнеборцям–чорнобильцям, пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам, які загинули в локальних війнах, монумент репресованим "Ангел Скорботи", монументальна композиція "Віра. Надія. Любов", пам’ятник–погруддя В.М. Чорновола, співавтор пам’ятника Героям Небесної Сотні... Перелік можна продовжувати.
   Завдання мистецтва — дати людям надію, аби їм хотілося жити. Ці слова Миколи Мазура, мабуть, свідчать про сенс його життя та творчості.
   Місто Хмельницький та хмельничани пишаються оригінальними скульптурами та монументами, що виконані батьком та сином Миколою і Богданом Мазурами — заслуженими скульпторами України.