НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

9 листопада — День української писемності та мови


   Багата і милозвучна наша рідна українська мова. Вона – найпрекрасніше диво, скарбниця, в якій зберігається історія нашого народу, його душа, культура.
   9 листопада 1997 року, за ініціативою громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства, Президент України підписав указ про щорічне святкування Дня української писемності та мови. Цього дня також вшановують Преподобного Нестора-літописця, автора "Повісті временних літ", найвидатнішої пам’ятки слов’янської культури. Тому його можна, по праву, вважати батьком не лише вітчизняної історії, а й словесності.
   До цієї знаменної дати у студентських групах пройдуть години-роздумів "Преподобний Нестор Літописець Київський" та "Петро Яцик — видатний український меценат". У читальному залі (8 поверх) розгорнуто книжкову виставку "О слово рідне, хто без тебе я?". На сайті бібліотеки можна переглянути віртуальну виставку "Ми мову називаємо святою"
   11 листопада о 15.00. відбудеться літературно-мистецьке свято "Презентація молодих літераторів та театралів" (наукова бібліотека, читальний зал, 8 поверх).
   16 листопада о 16.00 - урочисто-святкове засідання поетичного клубу "Роса" (наукова бібліотека, літературна вітальня).
   Запрошуємо всіх бажаючих!