НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

8 – 9 травня - День пам'яті та примирення,
День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Я вклоняюся Вам по-синівські доземно, солдати.
Я молюся на Ваші святі перемоги і втрати.
Тільки ж ви не сурміть у останній похід,
Тільки ж вічно живіть...
Олійник Б.

      8 - 9 травня український народ святкує День пам'яті та примирення і 71-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
   У цей день ми низько схиляємо голови перед мужностю та героїзмом наших воїнів-визволителів, відзначаємо видатний внесок Українського народу у перемогу Антигітлерівської коаліції, посилюючи державну підтримку ветеранів війни, учасників українського визвольного руху цього періоду, жертв нацистських переслідувань. Україна вшановує пам'ять кожного ветерана бойових дій і трудового фронту, всіх, хто боровся з нацизмом у Другій світовій війні.
   Офіційним символом цього свята є квітка червоного маку — загальноприйнятий у світі символ відзначення пам'ятних днів Другої світової війни. Гаслом обох пам'ятних днів є "1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо".
   До Дня пам'яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні наукова бібліотека проводить для студентської молоді низку просвітницьких заходів, серед яких: урок пам' яті "Не стерти з пам' яті той спомин про війну"; урок патріотичного виховання "Мужність залишається у віках"; бібліографічний огляд художньої літератури "Ті дні у пам' яті народній".
   Запрошуємо переглянути цикл книжково-ілюстративних виставок у читальному залі та на абонементі наукової та художньої літератури: "Свято, що гартує покоління"; "Війна очима письменників".