НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

"Чорнобиль – жива рана землі моєї"

Чорнобильський вітер по душах мете
Чорнобильський пил на роки опадає.
Годинник життя безупинно іде,
...Лиш пам'ять усе пам'ятає.



   26 квітня 1986 року світ вразила одна з найстрашніших техногенних катастроф – аварія на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції. Чотири букви – ЧАЕС – стали символом трагедії, яка доторкнулася  до мільйонів людей. З того трагічного дня минуло вже три десятиліття.... А біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов’язаних із скорботним часом ядерного апокаліпсиса. Чорнобильська біда надовго залишиться у нашій пам’яті.
   Президент Петро Порошенко оголосив 2016-й рік роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи. 
   У день відзначення 30-х роковин Чорнобильської катастрофи в літературній вітальні наукової бібліотеки пройшла година – реквієм "Чорнобиль – жива рана землі моєї", учасниками якої були студенти  факультету програмування та комп'ютерних і телекомунікаційних систем. Присутнім було  презентовано книжково-ілюстративну виставку літератури "Гірчить Чорнобиль,  крізь роки гірчить..."  та документальний фільм "Правда про Чорнобиль".

Хай стане мир міцнішим у стократ,
Хай над землею чисте небо буде.
Чорнобиль – попередження, набат, –
Його уроків людство не забуде.