НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ




Україна - козацька держава [Текст] : іл. історія укр. козацтва у 5175 фотосвітлинах / кер. проекту, авт. упоряд. В. Недяк. - К. : Емма, 2004. - 1216с

    Дане видання можна розглядати як унікальну енциклопедію українського козацтва, де з правдивих сучасних наукових орієнтацій розкривається багатогранний об’ємний процес тогочасного життя ХVI-XVIII ст. До книги увійшло 78 наукових нарисів, що розкривають історію українського козацтва від становлення і до наших днів, його роль у боротьбі за волю і створення української державності.
   Видання містить 5175 світлин із оригіналів документів, стародруків, рукописів, гравюр, картин, історичних мап і музейних експонатів, пам'ятників архітектури та природних ландшафтів.
   Ошатне оформлення, сучасний дизайн додають естетичної ваги унікальному фоліанту, який є найвищою пробою сучасної друкованої книги в Україні. В обкладинку 9-ти кілограмового видання вмонтовано бронзову гравіровану печатку Війська Запорозького ручної роботи. Видання за обсягом і повнотою досліджень предметів матеріальної культури є унікальним і неповторним.
   Наукові розділи, присвячені архітектурі, малярству, золотарству, декоративно ужитковому мистецтву всебічно розкривають духовний розквіт українського народу в часи козацької України та пересвідчують, що вона була країною європейської культури із самобутньою духовно-мистецькою сутністю.