НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Якщо ви прагнете стати хорошим співрозмовником,
станьте насамперед хорошим слухачем
Дейл Карнегі


   11 квітня у літературній вітальні книгозбірні відбулася година спілкування "Дейл Карнегі: як знайти себе", на яку завітали студенти факультету міжнародних відносин груп ПЛ -16-1, ФАМ -14-1, ФАМ -15-1 та ФАМ-13-1. Завідувачка сектора художньої літератури Світлана Артемівна Молчанова розповіла присутнім про відомого американського письменника, публіциста, педагога-психолога, викладача, лектора Дейла Карнегі. Він стояв біля витоків створення теорії спілкування, перевівши наукові розробки психологів того часу в практичну область, розробивши власну концепцію безконфліктного й успішного спілкування.
    Дейл Карнегі жив за принципом того, що немає поганих людей. А є неприємні обставини, з якими можна боротися, і зовсім не варто через них псувати життя і настрій навколишнім людям. Його книги - результат титанічної роботи, насамперед, над собою.
   І сьогодні, у ХХІ столітті, завжди актуальні поради відомого письменника допомагають кожному читачеві розкрити свій потенціал і голосно заявити про себе.





   З книгами Дейла Карнегі можна ознайомитися на абонементі художньої літератури (4 поверх книгозбірні).


Рекомендації Дейла Карнегі

   Шість правил, дотримання яких дозволяє сподобатися людям:
1. Щиро цікавтеся іншими людьми
2. Посміхайтеся! Адже це найпростіший спосіб зробити вигідне перше враження
3. Пам'ятайте, що ім'я людини - це самий солодкий і найважливіший для нього звук на будь-якій мові
4. Будьте хорошим слухачем. Заохочуйте інших говорити про самих себе - це найлегший спосіб стати хорошим співрозмовником
5. Говоріть про те, що цікавить вашого співрозмовника
6. Повторюйте вашому співрозмовнику свідомість його значущості і робіть це щиро.